Lente in Twente

Jongens, vandaag is er eens een keer geen frustratie te vinden! Nee, zelfs geen heel ieniemienie kleintje! Want het is zo onmeunig lente vandaag! En ik ben zo gelukkig dat het eindelijk vandaag is! Maar dan echt van dat overdreven gelukkige hè…! Dat je de hele dag alleen maar denkt van: ‘Oooohhh jaaahhhhhh!!’ Ik word blij van alle vogeltjes die me ’s morgens vroeg mijn bed uit tetteren, zelfs als dat uren te vroeg is! Hopláááá!!

En van alle heldhaftige krokussen die hun gele en paarse kopjes als allereerste weer boven het gras durven uit te steken! Van de ijssalon die z’n deuren weer open heeft gesmeten. En van alles gezinnetjes die daar gretig gebruik van maken. Van mensen die foto’s van narcissen op Facebook pleuren. En van wielrenners die met hun blote pootjes het toch nog wel koude terras trotseren! Yeeaaahhh!! Van oude mensen die op het kerkhof bloeiende bloemetjes achter laten. En van voetballers die door het dorp fietsen met hun tassen over het stuur. Van enorme kuddes toeristen die er elk jaar voor zorgen dat De Lutte weer tot leven komt. En van de Hellehond die dat hele proces vanaf zijn sokkel trots aanschouwt. Joehoeee!! Van m’n slippers die weer knipogen als ik langsloop en van alle zomerjurkjes die ik nog lang niet aan kan, maar die ik voor het goede gevoel gewoon lekker tegendraads aan de waslijn hang!


Ik hou ineens enorm van degene die besloten heeft dat we twee keer per jaar de tijd verzetten. In het najaar, omdat je dan een uur langer kunt slapen (of zuipen!) en in het voorjaar, omdat het dan voorjaar is! Hoeráááá! Ik rij fluitend naar mijn werk, omdat de zon daar de hele dag zo lekker op m’n bol zit te stralen. Ik geniet zelfs van onze smerige keukenvloer, omdat ik die dan lekker weer mag gaan dweilen. Oléééé!! Heerlijk veel mos tussen onze terrastegels en verrukkelijk hoog onkruid in ons tuintje. Hoe gezellig staat dat! Een wasmand vol met vieze kleren, haren in het doucheputje en kinderkwijl op mijn ramen. Hieperdepiep! Ik vind het allemaal mooi!!
Zelfs mijn racefiets, die ik een paar dagen geleden nog verafschuwde, staat gretig met me te flirten! Serieus! Hij heeft me bijna zover! Jááááhh!

Deze dag! Dat is echt de mooiste, de fijnste, de lekkerste, de leukste… Deze dag is echt de allerste!

Oh man, ik ben een gelukkeling!
Het is weer zover!
Het is…
Lente in Twente!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *