Droedelen

Met grote moeite zat ik afgelopen maandag met mijn chagrijnige harsens een blogje uit mijn toetsenbord te persen. Och man! Verschrikkelijk is dat! Ik heb echt bewondering voor mensen die op Facebook áltijd de schijn op weten te houden dat zij nooit van dat soort dagen hebben. Ik kan dat niet joh… Het kostte me al enorm veel moeite om mijn tekst zodanig te nuanceren dat er geen hele bevolkingsgroepen over me heen zouden vallen. Het liefst hè… Het liefst zou ik op dat soort momenten euhm… Hele andere dingen willen doen   😉

Maar nu jongens! Nu ben ik weer helemaal back on track! Weet je waarom? Ik heb weer een nieuw talent ontdekt bij mezelf. Ik weet steeds beter wat ik wel en niet kan… Zo heb ik ontdekt dat als je een kind wilt, je daarvoor niet bij mij moet zijn. En zo zijn er meer dingen waar ik niet echt in uitblink.
Maar ik wil er vandaag een vrolijk verhaal van maken, dus ik ga me vooral even focussen op mijn goede eigenschappen. Eén van mijn sterke punten is namelijk mijn geklaag. Joehooeee, daar ben ik goed in! Ook het vergroten van mijn lichaamsgewicht doe ik met het grootste gemak. Bij voorkeur sleep ik daar dan ook de mensen om me heen in mee, vaak met succes! Grijnzzzz…

En nu dus weer iets wat ik goed kan… Hieehaaaa! Ik kan dat trouwens al jaren hoor, maar toen wist ik nog niet dat het ‘iets’ was. Sinds gisteren wel. Want gisteren hoorde ineens dat mijn collega er een woord voor had. En dat maakt toch wel een verschil vind ik. Ik heb het woord gegoogeld, en weet je… Zelfs Wikipedia kent het! Dus ja, het is wel echt een erkend iets zeg maar!
Want ik heb wel vaker van die dingen die ik doe. Maar dat heeft dan geen woord, dus dan kan ik wel heel stoer tegen iedereen gaan zeggen dat ik weer iets kan. Maar die denken dan: ‘Tssss… dat is helemaal niks joh’.

Weet je wat ik bijvoorbeeld ook goed kan? Heel snel met mijn duim heen en weer. Dat heb ik een keer ontdekt toen ik een berichtje kreeg met een vraag over iets waar ik geen zin in had. Dat durfde ik vervolgens niet zo goed te zeggen en toen flitste m’n duim heel snel heen en weer tussen de O van ‘Oke gezellig!’ en de S van ‘Sorry, ik heb net iets anders afgesproken’. Dat vond ik zo fascinerend. Maar ja, snel met je duim heen en weer kunnen, dat is eigenlijk niks hè…?

Maar dat wat ik nu kan is dus echt iets. En ik zal het vanaf nu dan ook met trots gaan uitdragen. Voorheen vond ik het altijd een beetje gênant als iemand me betrapte dat ik HET weer zat te doen. Want HET komt toch altijd wat kneuzig, ongeïnteresseerd en kinderachtig over. Maar da’s dus helemaal niet nodig hè! Want tijdens mijn googelarij las ik dat het heel nuttig kan zijn om HET te doen. En dat woord joh! Ooohh prachtig! Ik krijg er geen genoeg van!
Ik kan namelijk heel goed droedelen! DROE-DE-LEN! Heerlijk woord toch? Daarnaast voorkomt droedelen dat je gaat dagdromen, het versterkt je concentratie, je neemt informatie beter op. En het schijnt ook voer voor psychologen te zijn, droedelen vertelt iets over je emotionele toestand en kan zelfs stressverlagend werken. Hoe mooi! Hoe mooi!
Droedelen heeft dus echt alleen maar voordelen. Kortom, er moet meer gedroedeld worden! Gaan jullie aan de slag? Dan duik ik nog even de zon in…

Maar eerst nog een paar van mijn meest actuele droedels! Nou, wie durft hier een psychoanalyse op los te laten?!

droedelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *